Egy napon belül

2022. 08. 30., k - 09:26
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Azonosították és elfogták a szentendrei rendőrök azt a 28 éves férfit, aki kegytárgyakat lopott egy budakalászi templomból. A zsákmányt hiánytalanul visszaadták.

Egy vagyonvédelmi cég értesítette a sekrestyést 2022. augusztus 27-én késő este, hogy a templom riasztója több jelzést adott. A helyszínen kiderült, valaki betörte az egyik ablakot és a sekrestyéből 3 réz kelyhet, egy aranyozott csengőt és két réz gyertyatartót elvitt. A kárt 1 millió forintra becsülték.

A rendőrök adatgyűjtése rövid idő alatt egy, az elkövetés idején a közelben látott autóhoz vezetett. Tulajdonosának elszámoltatásakor meglátták egyik rokonát, kezén és lábán friss vágási sérülések éktelenkedtek – mindkettőjüket előállították, majd kihallgatták. A 28 éves H. József beismerő vallomást tett: a templom mellett gyalogolva eszébe jutott, hátha talál misepénzt, ezért egy kővel betörte a sekrestye ablakát, bemászott, összeszedte, amit tudott, egy kukában talált szatyorba gyömöszölte, majd másnap reggel eladta ismerősének, a pénzből kiflit és kenőmájast vett.

A forrónyomosok ez alapján indultak egy másik címre, ahol hiánytalanul megtalálták a lopott kegytárgyakat, újdonsült gazdájukat előállították. Vallomása szerint cimborája vitte neki a zsákmányt, fogalma sem volt róla, hogy bűnös úton szerezte. A doboznyi, aranyosan csillogó tárgyak 1500 forintért cseréltek gazdát.

A kegytárgyak azóta jogos tulajdonosukhoz, a munkanélküli H. József pedig őrizetbe került.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást. Kezdeményezték letartóztatását, valamint vizsgálják, hogy további vagyon elleni bűncselekményekkel összefüggésbe hozható-e.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.