Egy napon belül elfogták a kávéházi tolvajt

2022. 05. 11., sze - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

VIII. kerületi kávézókból lopott laptopot és tablet készüléket .

A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. május 2-án  17 óra körül egy férfi bement egy józsefvárosi pláza kávézójába, ahol ellopta egy vendég tabletjét. Ezután átment egy közelben lévő másik kávéházba, ahol ellopott egy laptopot is. A sértett az eszköz GPS rendszere segítségével megtalálta az elkövetőt, akitől visszakérte a tulajdonát. Az elkövető átadta neki a laptopot és a korábban ellopott tabletet is, majd elmenekült a helyszínről. A sértett és barátai rövid ideig vissza tudták tartani a férfit, akit ez idő alatt mobiltelefonjukkal lefotóztak.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányság egyik rendőre a kép alapján azonnal felismerte a 31 éves férfit, akit másnap elfogtak, és lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgattak ki. Ezt követően őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság harminc napra elrendelt.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Célkörben

A Pest vármegyei célkörözési nyomozók kopogtattak be egy zuglói panzió szobájába, ahol elfogtak egy többszörösen körözött férfit.

 

Meggyanúsítva

A nagykőrösi rendőrök azonosították és elfogták azt a 31 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint egy italdiszkontba járt rendszeresen, -nem vásárlási célzattal.

 

"Munkaruhája" buktatta le

Több bűncselekményt is ugyanabban az öltözetben hajthatott végre az a férfi, akit most őrizetbe vettek a XIII. kerületi rendőrök.

 

Elfogadhatatlan kockázatot vállaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhárom ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonkettedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.