Egy napon belül rendőrkézen

2023. 08. 29., k - 14:07
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A sátoraljaújhelyi rendőrök elfogták azt a két fiatalt, akik a ricsei általános iskolába törtek be, és leginkább informatikai eszközöket vittek el.

Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság egy 16 éves és egy 13 éves ricsei fiúval szemben. Az elkövetők 2023. augusztus 24-én 7 óra előtt betörtek a ricsei általános iskolába. Három laptopot, két táblagépet, egy asztali számítógépet, egy hangszórót, valamint tisztítószereket és élelmiszereket tulajdonítottak el több mint 700 000 forint értékben.

A rendőrök egy napon belül azonosították őket, augusztus 25-én pedig gyanúsítottként hallgatták a 16 éves fiút, aki beismerő vallomást tett.

A nyomozók az eltulajdonított eszközök nagy részét lefoglalták, és visszaadták az intézmény képviselőjének.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alázatos munkával elért renomé

Balogh Krisztina c. r. alezredest, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) székesfehérvári osztályvezető-helyettesét az Emberi Méltóság Védelméért Díjjal tüntették ki. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által adományázott kitüntetéssel a bűnügyi szakember emberkereskedelem elleni küzdelemben nyújtott hosszú ideje tartó, kiemelkedő munkáját ismerték el.