Egy napon belül rendőrkézen a hévízi rablás gyanúsítottja

2021. 12. 21., k - 15:37
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Zalaegerszegi Járásbíróság letartóztatásba helyezte a 47 éves román állampolgárságú férfit.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2021. december 17-én 13 óra 41 perckor érkezett bejelentés egy hévízi lottózó kirablásáról.

A nyomozás adatai szerint egy ismeretlen, kapucnit és fekete maszkot viselő férfi bement a lottózó helyiségbe, ahol a pult mögött tartózkodó női alkalmazottra támadt. A sértett a dulakodás közben a földre került, ekkor az elkövető a pult felső fiókjában lévő készpénzt magához vette. A sértett a távozni szándékozó férfit megpróbálta visszatartani, sikertelenül. Miután az elkövető a készpénzzel sietve elmenekült, az üzlet alkalmazottja megnyomta a pánikgombot, a riasztás alapján pedig az üzlet tulajdonosa értesítette a rendőrséget. 

A bejelentést követően a rendőrök széleskörű adatgyűjtésbe kezdek, így jutottak el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 47 éves, román állampolgárságú férfihoz, akit egy nappal később Budapesten, a népligeti autóbusz-pályaudvaron elfogtak. Előállítását követően rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt  - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság az illetékes ügyészség felé előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatásának indítványozására. A Zalaegerszegi Járásbíróság 2021. december 21-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.

 

Közösen óvjuk a Tisza-tavat és környezetét

A rendőrség és társszervei a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Biztosság tiszabábolnai soros értekezletén a nyár hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat egyeztetettek.