Egy napon belül rendőrkézen a hévízi rablás gyanúsítottja

2021. 12. 21., k - 15:37
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Zalaegerszegi Járásbíróság letartóztatásba helyezte a 47 éves román állampolgárságú férfit.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2021. december 17-én 13 óra 41 perckor érkezett bejelentés egy hévízi lottózó kirablásáról.

A nyomozás adatai szerint egy ismeretlen, kapucnit és fekete maszkot viselő férfi bement a lottózó helyiségbe, ahol a pult mögött tartózkodó női alkalmazottra támadt. A sértett a dulakodás közben a földre került, ekkor az elkövető a pult felső fiókjában lévő készpénzt magához vette. A sértett a távozni szándékozó férfit megpróbálta visszatartani, sikertelenül. Miután az elkövető a készpénzzel sietve elmenekült, az üzlet alkalmazottja megnyomta a pánikgombot, a riasztás alapján pedig az üzlet tulajdonosa értesítette a rendőrséget. 

A bejelentést követően a rendőrök széleskörű adatgyűjtésbe kezdek, így jutottak el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 47 éves, román állampolgárságú férfihoz, akit egy nappal később Budapesten, a népligeti autóbusz-pályaudvaron elfogtak. Előállítását követően rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt  - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság az illetékes ügyészség felé előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatásának indítványozására. A Zalaegerszegi Járásbíróság 2021. december 21-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopni akartak, őrizetbe kerültek

Három férfi próbált meg rézkábeleket elvinni egy békéscsabai telephelyről. A cég biztonsági kameráinak képét figyelő diszpécser azonban látta, mit csinálnak. Hívta a rendőröket, akik a helyszínen elfogták a férfiakat és két segítőjüket.

 

Keressük a tettest!

Az ismeretlen elkövető csavarokat és lemezalátéteket szerelt ki a sínek talpfájából a Dejtár és Ipolyvece közötti vasútvonalon.