Egy tanulságos történet

2023. 08. 29., k - 11:07
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói lezárták az eljárását azzal a fiatal férfival szemben, aki erdőtüzet okozott Öttömösön.

A rendőrségre 2023. április 30-án este érkezett hívás, mely szerint Öttömösön, egy erdős területen tűz ütött ki. A bejelentő elmondta, hogy a tüzet ő okozta, de nem szándékosan – csupán egy kisebb nyárfamagszőrzetet gyújtott meg kirándulása során. Azonban ez a kis szikra is elégnek bizonyult ahhoz, hogy a lángok gyorsan terjedjenek tovább, így nem volt esélye megelőzni a későbbi kárt. Az esemény 3000 négyzetméternyi erdős területet érintett, ezen a részen az aljnövényzet megsemmisült.

Kihallgatásán az elkövető beismerte a bűncselekmény elkövetését, meggondolatlanságát megbánta. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lezárta a rongálás vétsége miatt indult eljárást, az ügy iratait pedig megküldte az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alázatos munkával elért renomé

Balogh Krisztina c. r. alezredest, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) székesfehérvári osztályvezető-helyettesét az Emberi Méltóság Védelméért Díjjal tüntették ki. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által adományázott kitüntetéssel a bűnügyi szakember emberkereskedelem elleni küzdelemben nyújtott hosszú ideje tartó, kiemelkedő munkáját ismerték el.