Egyedi tervezésű ruházatot lopott - lefülelték

2023. 05. 24., sze - 10:51
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

„Azért hoztam el a ruhákat, mert fáztam” – válaszolta nemes egyszerűséggel a kecskeméti tolvaj a nyomozók kérdésére.

 

Egy 45 éves kecskeméti nő kért segítséget a rendőrségtől 2023. május 23-án azért, mert két egyedileg tervezett – és drága – ruhadarab eltűnt az üzletéből. Az asszony elmondta, hogy egy lakástextil boltja van a belváros közelében, aminek a télikertjét feltörték még vasárnap. Akkor a próbababáról egy rövidnadrágnak kélt lába, majd alig egy nappal múlva valaki elvitte az alsóhoz tartozó virágmintás pulóvert. A ruhadarabok a cég 25 éves születésnapjára készültek, így különösen érzékenyen érintette a lopás. Az ismeretlen tettes magához vett még egy lámpát is.

A nyomozók a biztonsági kamerák felvételei alapján beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 48 éves helybélit, akit azonnal keresni kezdtek. Fáradozásukat gyors siker koronázta: a ruhatolvaj gyanútlanul az utcán sétált, amikor a zsaruk elfogták. A férfi a lopott rövidnadrágot viselte, amit lefoglaltak tőle. Amikor nekiszegezték a kérdést, hogy miért volt szüksége pont ezekre a ruhadarabokra, csak azt válaszolta, hogy „… mert fáztam”.

A folytatólagosan elkövetett lopás bűntettével gyanúsítható tolvaj jelenleg szabadlábon védekezhet, de a rendőrök úgy gyanítják, hogy más bűnesetek is a rovására írhatóak, így tovább vizsgálódnak vele szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrség nevében

Egy miskolci férfi sms-t kapott a „rendőrség nevében” arról, hogy megbüntették, és kérték, kattintson a linkre. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Őrizetben a rabló

Két nőre is rátámadt az a miskolci férfi, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.