Egyet fogtak, kettő lett belőle

2022. 01. 09., v - 08:01
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai egy véletlen folytán egyszerre két elkövető öt ügyét derítették fel. A nyomozást mindkét férfi ellen befejezték.

 

A rendőrök szeptember 25-én arról kaptak bejelentést, hogy feltörték egy lajosmizsei büfé ajtaját. A zsaruk a helyszínre siettek, ahol éppen a károkat mérték fel, amikor az épületből előmászott egy ittas férfi. A 21 éves helyi illetőségű fiatal a rendőrök érdeklődésére elmondta, hogy nem ő a felelős a betörésért, ő csupán inni jött egy barátja unszolására. Történetéből körvonalazódott, hogy éjjel találkozott egy ismerősével, aki elmesélte neki, hogy feltörte a büfét, és onnan többféle dolgot elhozott, de ha inni akar, az ajtót lényegében nyitva hagyta, szabad a vásár. A fiatalember – élve a haverja teremtette lehetőséggel – ki is szolgálta magát, majd ittasan elaludt.

A rendőrök azonnal felkutatták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves lajosmizsei lakost, akit előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki lopás és rongálás miatt.

A peches fiatal sem úszta meg a felelősségre vonást. Igaz, hogy a büfé betörésében nem vett részt, de 2021. augusztus 11-én délután felfeszítette egy kis épület ajtaját, ahonnan gázpalackot és tisztítószereket tulajdonított el. Másnap elvitt egy bevásárlókocsit az egyik bolt tárolójából, majd két héttel később egy bronz vázát és egy gyertyatartót a köztemetőből. Őt háromrendbeli lopással gyanúsították meg a kecskeméti nyomozók.

A gyanúsítottak ügyeiben a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a vizsgálódást befejezte, a rendőrök mindkettejük ellen vádemelést javasolnak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam