Egyik kezével adott, a másikkal elvett

2022. 12. 12., h - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A zuglói rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt fosztott ki a főváros XIV. kerületében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága kifosztás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy szentendrei férfival szemben, aki a gyanú szerint 2022. december 8-án 12 óra 30 perc körül bekérezkedett egy idős nő zuglói lakásába, majd ellopta 350 ezer forintját.

A nyomozás adatai szerint a tolvaj azzal az ürüggyel csengetett be a sértetthez, hogy átadja neki ötezer forintos villanyszámla-támogatását, ám nagyobb címletű bankjegyéből visszajárót kért. A gyanútlan nő beengedte a „jó hír” hozóját, de miközben felváltotta a pénzt, a férfi két pénztárcát és 40 ezer forintot vett magához a lakásból, így összesen 350 ezer forinttal rövidítette meg őt.

A kerületi rendőrök H. Ferencként azonosították a feltételezett elkövetőt, akit a szentendrei egyenruhások fogtak el otthonában  még aznap este. A lakóhelyét átkutatták, ám a bűncselekményből származó pénz eddig nem került elő.

A 64 éves férfit a BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol kifosztás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, valamint őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

H. Ferenc nem ismerte be a bűncselekmény elkövetését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset-megelőzési céllal

A kiemelt baleseti okokra visszavezethető szabálysértések és szabályszegések, valamint a balesetek megelőzése érdekében ellenőriztek fokozottan a szentendrei rendőrök.

 

Földön, levegőben

Öt napon át tartó közlekedésrendészeti akciót bonyolítottak le a ceglédi rendőrök. A szervezett ellenőrzés-sorozatban 218 szabálytalankodó sofőrt szűrtek ki.

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.