Elapadt a pénzforrás

2024. 04. 11., cs - 15:26
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Több tízmillió forintot kereshetett három férfi és egy nő azzal, hogy külföldön lányokat futtattak. A Békés vármegyei rendőrök elfogták és őrizetbe vették őket.

Kerítés és kitartottság bűntettek elkövetésével gyanúsítható embereket vett őrizetbe a rendőrség. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói és a Körös Közterületi Támogató Alosztály rendőrei egy sarkadi férfit 2024. április 10-én fogtak el Gyulán. Szintén sarkadi társait, két férfit és egy nőt pedig másnap reggel állították elő Sarkadról.

A férfiak a gyanú szerint az elmúlt években olyan lányokat küldtek külföldre pénzt keresni, akikkel itthon kerültek kapcsolatba. Érzelmi alapon vették rá őket arra, hogy árulják a testüket, azzal hitegették őket, hogy az itthoni közös életükre, jövőjükre gyűjtik a pénzt. Az utazásukat megszervezték, szállást is intéztek nekik. A lányok az utcán, illetve parkolókban szerezték a kuncsaftokat, majd hotelszobákban vagy pár órára bérelt helyiségekben szolgálták ki őket. A bevételükkel el kellett számolniuk. Hazaküldték a férfiaknak, vagy oda kellett adniuk a három férfival együtt most elfogott nőnek, aki rendszerint ott volt velük külföldön. A prostitúcióval szerzett pénzt az itthoniak felélték, elköltötték. A nyomozók két személykocsit, mobiltelefonokat és a pénzmozgásokat igazoló papírokat foglaltak le tőlük. A büntetőeljárásban a rendőrök vizsgálják, hogy hány lányt vehettek rá arra, hogy szexuális szolgáltatást nyújtson azért, hogy abból anyagi hasznuk legyen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a betörő

Több millió forintot és arany ékszereket lopott egy férfi Szegeden. A rendőrök elfogták.

 

Országos elismerésben részesült

Szommer Attila, A Déli Agrárképző Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és Kollégium tanára országos rendőrfőkapitányi jutalmat vehetett át Pedagógusnap alkalmából.

 

Kivonták a forgalomból

A bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi új pszichoaktív anyagot árult Kunmadarason, a karcagi nyomozók őrizetbe vették.

 

Körözött autó Röszkén

A Kecskeméti Rendőrkapitányság által keresett kocsit foglaltak le Röszke közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Ki lehet Ő?

A Szigetszentmiklósi nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.