Elaprózta

2023. 03. 22., sze - 11:25
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A pásztói nyomozók hamar a nyomára bukkantak annak a 38 éves tari tolvajnak, aki másfél millió forint értékben lopott el márkás ruhákat és műszaki eszközöket egy családi házból.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. március 18-án érkezett bejelentés arról, hogy Tar településen egy lakóház bejárati ajtaját ismeretlen elkövető befeszítette és onnan több márkás ruhaneműt, nagyértékű elektronikai eszközt és szeszes italt lopott el összesen 1.500.000 forint értékben. A tolvaj nem érte be ennyivel, ugyanis a tárgyak elcsenése mellett a ház több ablakát is betörte. A nyomozók a bejelentést követően végrehajtott széleskörű adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 38 éves helyi lakost. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a terhelt az ellopott értékek egy részét pár ezer forintért értékesítette egy helyi férfinek, és a kapott pénzt magára költötte.

A nyomozók lopás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták a férfit, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Pásztói Járási Ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályakezdők köszöntése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kilenc frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

 

Kerékpárokra fájt a foga

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 30 éves helyi férfival szemben, aki a gyanú szerint több biciklit is meglovasított az elmúlt időszakban, továbbá boltokat is kirámolt.

 

Rossz társasággal italozott

A sértett amint elaludt, a három fős elkövetői kör a táskáját ellopta, amiben műszaki cikkek voltak. A tatabányai rendőrök azonosították és kihallgatták az elkövetőket, közülük két főt őrizetbe vettek.

 

Rangos szakmai elismerés: Szagolunk és Védünk

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

 

Zalai közlekedésrendészeti tapasztalatok

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

 

A forgalomban részt vevők biztonsága az első

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.