Életekkel játszott

2023. 07. 21., p - 07:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A zuglói rendőrök elfogták a férfit, aki egy uszodában elhelyezett életmentő készüléket próbált meg elvinni.

Nem sportolási céllal érkezett egy XIV. kerületi uszodába egy férfi 2023. július 18-án reggel. A kezdetben céltalanul sétálgató vendég egyszer csak a pénztárnál elhelyezett újraélesztő készülékhez lépett, és kibontotta a csomagolásából. A pénztáros többszöri kérdése után a férfi azt felelte, hogy infarktusa van és használni akarja a gépet, mire az alkalmazott egy úszómester segítségét kérte. Mivel a férfi a rosszullét legkisebb jelét sem mutatta, az alkalmazottak felszólították a cselekmény befejezésére, mire a tolvaj a kijárat irányába indult a készülékkel. Már az ajtón is kijutott, amikor az őt követő úszómester utolérte és vállánál megragadta. A fogásból menekülő férfi a kezében lévő defibrillátorral fejbe ütötte áldozatát, majd eldobta a készüléket.

A XIV. Kerületi Rendőrkapitányság beosztottjai néhány percen belül a helyszínen elfogták a 36 éves Sz. Dániel Gergőt. Előállították, majd a nyomozók hallgatták ki rablás bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsítás ellen panaszt nem tett. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Fehér László

A Tapolcai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a férfi megtalálása érdekében.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.