Életveszélyes szúrás

2022. 12. 30., p - 09:58
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói öt órán belül Kőbányán fogták el a feltételezett elkövetőket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2022. december 29-én 13 óra 28 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest III. kerületében, egy Váradi utcai lakóház udvarán egy férfit késsel megszúrtak.

A sértettet a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, ahol megállapították, hogy sérülései életveszélyesek, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást, és a rendőrök azonnal megkezdték az elkövetők felkutatását, valamint a tényállás tisztázását.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 25 éves B. Krisztián és párja, a 23 éves B. Vivien a lakóház alagsorában szóváltásba keveredett a későbbi sértettel, majd B. Krisztián és a férfi között dulakodás alakult ki. B. Krisztián szólt a nőnek, hogy hozzon egy kést, amit a nő meg is tett és a párjával dulakodó férfit hátba szúrta, majd mindketten elmenekültek a helyszínről.  

A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a BRFK Nyomozó Főosztályának és a Bűnügyi Bevetési Osztályának nyomozói öt órával később Kőbányán, a Martinovics téren mindkettőjüket elfogtak, majd elállíttatásukat követően emberölés bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették őket.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam