Elfogás a sörözőben

2023. 03. 31., p - 07:40
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Személyleírás alapján keresték a dabasi rendőrök azt a férfit, aki egy 13 éves fiút pécézett ki magának egy buszmegállóban. Belekötött, bántalmazta, megszégyenítette. A tanú szerint ittas volt, ezért a felkutatásában résztvevő körzeti megbízott benézett egy közeli ivóba - egy asztalnál ülve fogyasztott éppen.

Egy dabasi buszmegállóban várta hazafelé tartó járatát 2023. március 29-én kora délután két lány és egy gimnazista fiú, amikor utóbbihoz odalépett egy láthatóan ittas, kezében sörösüveget markoló férfi. Leült mellé és először kért egy kétszázast. A fiú nem adott, a férfi erősködött, közben lekezelő, vagánynak szánt stílusban tolta, hogy ő rendőr, és ha nem ad neki pénzt, akkor lecsukatja. Látva a közelben lévő lányokat arra biztatta, hogy kérjen tőlük bocsánatot. Többszöri felszólítása már kezdte megrémíteni a fiút, amikor nyomatékul a férfi elkapta a tarkóját, a buszmegálló oldallemezének ütődve a lányok felé fordította a fejét és már nagyobb hangerővel utasította bocsánatkérésre. Megtette, ám a férfi nem tágított. Szóba hozta lányait és azt ecsetelte, hogyan és honnan fog lógni a fiú, ha bántani meri szeretteit. Lehazugozta és belemászva az arcába adta tudtára, családtagjait is megöli vele együtt. Az önmagát hergelő, már ordibáló férfi ezután leköpte és hajánál fogva rángatta áldozatát.

A fiú néhány méterrel arrébb lépve tárcsázta a segélyhívót, miközben a megálló takarásába rejtőzött. A férfi végül eldobta sörösüvegét és ellépdelt a helyszínről, előtte még azért hozzávágott egy érmét.

A helyszínre riasztott egységek személyleírás alapján eredtek a nyomába. Mielőtt kamerafelvételek után kezdtek volna kutatni, az egyik körzeti megbízott gondolta, bekukkant a közeli sörözőbe, hátha. A terepmintás mellényes férfi egy asztalnál ücsörgött épp aktuális sörösüvegével. Elfogta, előállította.

A lakcím nélküli, 34 éves R. Zoltán tagadta a történteket, vallomást azonban nem tett.

Aljas indokból vagy célból elkövetett könnyű testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, őrizetbe vétele mellett folytatja le vele szemben a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mozgó sorfal, lánc, védelmi alakzat, folyosó…

Csak néhány azok közül a csapatszolgálati elemek közül, amiket a Készenléti Rendőrség (KR) kiképzési és módszertani szakemberei gyakorlatban tanítottak meg a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Ezred tízfős csoportjának. A rendőrök által tartott kétnapos tömegkezelési tréning a KR központi objektumában zajlott.

 

Őrizetben a késdobáló

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a csobaji férfit, aki kést dobott a felesége hátába.

 

Tudta, mit tesz?!

Csaknem tragédiába torkollott egy családi vita Tiszaderzsen. Egy férfi láncfűrésszel vágta meg édesanyja kezét, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Elfogták a rablás elkövetőit

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsének munkatársai két fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy bántalmaztak egy idős férfit és elvették a pénzét.

 

Reszkessetek, betörők!

Több lakásba hatolt be két makói férfi az elmúlt esztendőben Csongrád-Csanád vármegyében. A szegedi nyomozók véget vetettek a sorozatnak, a duót elfogták és őrizetbe vették.

 

Felismeri a férfit?

A soproni nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen személy azonosításához.