Elfogták a bőcsi támadókat

2023. 01. 27., p - 12:53
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 13 éves, egy 17 éves és egy 15 éves bőcsi fiúval szemben. A gyanúsítottak 2023. január 25-én 15 óra 45 perc körül bementek egy bőcsi portára, majd a 80 éves tulajdonos felszólította őket, hogy azonnal távozzanak a birtokáról. A három hívatlan közül a 13 éves fiú egy seprűnyéllel rátámadt az idős nőre, A bántalmazás során a nyél eltört a sértetten, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A bántalmazó 13 éves fiú ezt követően magához vett egy telefont, gyógyszereket, illetve egy elemlámpát, majd mind a hárman elmenekültek a helyszínről.

A bejelentést követően a rendőrök a beszerzett információk és adatok alapján pár órán belül azonosítottak, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalokat. A Miskolci Rendőrkapitányság az őrizetbe vett támadók közül a 13 éves gyerekkorú fiúval szemben előterjesztést tett letartóztatásnak ügyészi indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szamurájkardos emberrablás

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

 

Jól kikormozták

A Nógrád vármegye útjain az elmúlt héten technikai eszközzel rögzített sebességtúllépések közül kettőt emeltünk ki.