Elfogták a kalocsai betörőbandát

2022. 10. 25., k - 10:22
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Célirányos ellenőrzések, elemző-értékelő munka, tettenérés és több akció vezetett az öt férfi elfogásához.

Az ősz első két hónapjában több betörésről érkezett bejelentés a Kalocsai Rendőrkapitányságra.

Egy nyomozócsoport alakult az elkövetők beazonosítása és elfogása érdekében. A tolvajok nem válogattak: garázs, lakóház, cég telephely és vállalkozás ingatlana is szerepelt listájukon.

A banda tagjai minden olyan tárgyat elvittek, amit úgy gondoltak, hogy el tudnak adni. A kalocsai rendőrök az elemző-értékelő munkát követően célirányosan ellenőrizték a városukat, így október 15-én az egyik betörésnél a csoport egyik tagját el is tudták fogni. A banda többi tagjának elfogása érdekében több akciót is tartottak az elmúlt napokban a kalocsai nyomozók, mely során négy férfit vettek őrizetbe.

A lopásokkal gyanúsítható személyeknél megtartott házkutatásnál találtak olyan eszközöket is, melyek a bűncselekményekből származnak.

Az utóbb elfogott férfiak letartóztatását kezdeményezték a rendőrök. Az október 15-én elfogott betörő letartóztatását az illetékes járásbíróság már elrendelte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.