Elfogták a kalocsai betörőbandát

2022. 10. 25., k - 10:22
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Célirányos ellenőrzések, elemző-értékelő munka, tettenérés és több akció vezetett az öt férfi elfogásához.

Az ősz első két hónapjában több betörésről érkezett bejelentés a Kalocsai Rendőrkapitányságra.

Egy nyomozócsoport alakult az elkövetők beazonosítása és elfogása érdekében. A tolvajok nem válogattak: garázs, lakóház, cég telephely és vállalkozás ingatlana is szerepelt listájukon.

A banda tagjai minden olyan tárgyat elvittek, amit úgy gondoltak, hogy el tudnak adni. A kalocsai rendőrök az elemző-értékelő munkát követően célirányosan ellenőrizték a városukat, így október 15-én az egyik betörésnél a csoport egyik tagját el is tudták fogni. A banda többi tagjának elfogása érdekében több akciót is tartottak az elmúlt napokban a kalocsai nyomozók, mely során négy férfit vettek őrizetbe.

A lopásokkal gyanúsítható személyeknél megtartott házkutatásnál találtak olyan eszközöket is, melyek a bűncselekményekből származnak.

Az utóbb elfogott férfiak letartóztatását kezdeményezték a rendőrök. Az október 15-én elfogott betörő letartóztatását az illetékes járásbíróság már elrendelte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Állati csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában.

 

A migráció, mint üzlet

Ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a KR NNI. A kétnapos képzés során a szakemberek az illegális migrációra épülő nemzetközi szervezetek által elkövetett bűncselekmények elleni küzdelem legújabb kihívásait vették górcső alá.

 

Életet mentettek a jászsági rendőrök

A jászapáti rendőrök több mint fél óráig alkalmaztak mellkaskompressziót egy eszméletlen 74 éves jászberényi férfi megmentése érdekében, aki az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életben maradt.

 

Rablás egy üveg borért

A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez.

 

Felismeri?

A dunakeszi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.