Elfogták a rendőrök a buszsofőrt bántalmazó férfit

2022. 08. 12., p - 12:19
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A veszprémi járőrök gyors intézkedésének köszönhetően őrizetbe került egy helyi lakos.

Bejelentést érkezett a rendőrségre 2022. augusztus 11-én 19 óra 40 perckor, hogy egy veszprémi buszmegállóban az egyik távolsági járat vezetőjével szemben agresszíven viselkedett az utas.
A kiérkező járőröknek a sofőr elmondta, hogy a bejelentését megelőzően egy általa látásból ismert férfi felszállt a járatra, majd a vezetőülés mögött helyet foglalt. A járművezető megállt abban a veszprémi buszmegállóban, amelyben az utas korábban le szokott szállni. Ekkor a férfi agresszív magatartást tanúsított, sértő és trágár jelzőkkel illette a sértettet, ököllel vállon ütötte, leköpte, majd további szitkozódó és fenyegető kifejezéseket használva a busz nyitott ajtaján távozott.
Miután a buszvezető telefonon rendőri segítséget kért az őrjöngő személy visszaszállt a járműre, és tovább folytatta a szidalmazását illetve a sofőr bántalmazását. A járat egyik utasának segítő közreműködésével végül a férfi eltávozott. A tanúk által elmondott személyleírás alapján a rendőrök rövid időn belül a lakcímén igazoltatták a helyi lakost, majd a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, és őrizetbe vétele mellett büntetőeljárást kezdeményeztek vele szemben. A nyomozók a 40 éves elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták, ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.

 

Rongált és lopott – őrizetben

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vették azt a fiatalt, aki egy nap alatt legalább öt bűncselekményt követett el a vármegyeszékhelyen.

 

Fokozott ellenőrzés

A Tatabányai Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tart 2024. május 24-én 12:00 órától május 24-én 24:00 óráig.

 

Utolsó szolgálat

Nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonult a Készenléti Rendőrség (KR) egyik legidősebb tiszthelyettese.

 

Betörő rendőrkézen

A zuglói rendőrök azonosították és elfogták azt a férfit, aki egy XIV. kerületi sörözőbe tört be, onnan szeszes italt és pénzt vitt el.