Elfogták az agancstolvajokat a körzeti megbízottak

2020. 03. 04., sze - 09:24
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Lopás miatt indult büntetőeljárás három szentgáli férfival szemben.

A rendőrségre 2020. február 29-én délben érkezett bejelentés arról, hogy Veszprém külterületén lévő egyik erdőrészen a hivatásos vadász két terepruhás személyt tetten ért agancsgyűjtés közben, majd egyiküket feltartóztatta, míg a másik a nála lévő agancsot eldobva befutott a fák közé. A helyszínre érkező körzeti megbízottak mindkét férfi elfogták, előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták őket. A 42 és 39 éves szentgáli lakosoknál megtartott házkutatások során további agancsokat, trófeákat és vaddisznó agyarakat találtak a nyomozók, melyeket lefoglaltak az ugyancsak az otthonukban lévő sportpisztollyal és ahhoz való töltényekkel, távcsövekkel együtt.

A nyomozás során egy harmadik szentgáli lakos is a rendőrök látókörébe került. A férfi az elmúlt években társaihoz hasonlóan szintén rendszeresen járta az erdőt, és a talált agancsokat, agyarokat összegyűjtötte, továbbá ha elhullott vadat talált, annak fejét levágta, hazavitte és abból trófeát készített. A 44 éves elkövetőt a Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja Bakonyjákó külterületén lévő egyik erdőrészben fogta el 2020. március 2-án, majd előállította és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A férfi lakásán és Csatár-hegyi hétvégi házában megtartott házkutatások során a rendőrök megtalálták a lopásból származó tárgyakat.

A több vadásztársaság sérelmére elkövetett bűncselekmények által okozott kár közel százezer forint.

A három szentgáli lakos ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

bűnügy

bűnügy

bűnügy


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrség nevében

Egy miskolci férfi sms-t kapott a „rendőrség nevében” arról, hogy megbüntették, és kérték, kattintson a linkre. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Őrizetben a rabló

Két nőre is rátámadt az a miskolci férfi, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.