Elfogták Írországban az emberkereskedő banda negyedik tagját

2023. 02. 06., h - 07:30
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A magyar nőket Berlinben prostitúcióra kényszerítő bűnszervezet tagjai közül egyet Budapesten, míg kettőt Németországban fogtak el még tavaly ősszel. A nemzetközi elfogatóparancssal körözött P. Csabát a KR NNI célkörözési fejvadászainak segítségével találták meg egy ír településen, ahol az ír társhatóság teljesen váratlanul csapott le rá.  

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya folytat nyomozást B. József monori lakossal és társaival szemben több ember sérelmére, a sértettek kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rábírással, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A bűnbanda – amely a gyanú szerint 2017-től űzte illegális tevékenységét – Németországba szervezett ki prostituáltakat. Mindezt úgy, hogy a nehéz sorban lévő lányokat az általuk bevédett berlini utcákon dolgoztatták mindaddig, amíg a számukra meghatározott összeget meg nem keresték. A napi bevételüket aztán vagy részben, vagy egészben elvették tőlük. A sértetteket folyamatosan lelki terrorban tartották, s volt olyan alkalom, hogy meg is verték őket. Utcai ellenőrzésük, felügyeletük és beszámoltatásuk P. Csaba feladata volt.

A négy elkövető közül hármat összehangolt nemzetközi akcióban 2022 szeptemberében sikerült elfogni: B. Józsefet Budapesten, míg a német társhatóságoknak a KR NNI-vel szorosan együttműködve L. Zsoltot és C. Ildikót Berlinben. Akkor a német rendőrök megkísérelték P. Csabát is elfogni, de nem volt elérhető németországi lakcímén.

Miután olyan információk jutottak a KR NNI nyomozóinak birtokába, hogy P. Csaba elhagyta Németországot, és a felelősségre vonás elől Írországba menekült, ezért ellene a belföldi mellett európai és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak. Majd a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya nekilátott a 30 éves szökevény felkutatásának. A hajtóvadászatba a célkörözési egységek európai hálózatán (ENFAST) keresztül bevonták Írország központi célkörözési egységét is. Majd a felmerült információk folyamatos átadása mellett folytatott nemzetközi bűnügyi együttműködés eredményeként az ír társhatóságoknak sikerült megtalálni a keresett férfit. P. Csabát 2023. január 31-én fogták el Courtmacsherry-ben. A férfi teljesen meglepődött, amikor rajtaütöttek, nem számított arra, hogy a nyomára bukkannak.

A most elfogott férfi kiadatásáról a későbbiekben döntenek az ír hatóságok. A banda további három tagja közül a Németországban elfogott férfit és nőt időközben hazaszállították Budapestre, így azóta mind a három gyanúsított letartóztatásban van.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.