Elfogva

2022. 06. 10., p - 07:37
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Fizetni nem akart, és más bankkártyáját is előszeretettel használta. A debreceni rendőrök elfogták, a bíróság pedig letartóztatta.

A Debreceni Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 38 éves férfivel szemben. A gyanúsított néhány hete szabadult a börtönből.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2022. május 7-én Debrecenben az utcán talált egy bankkártyát, amivel több alkalommal fizetett. Egy másik esetben - május 16-án - egy szórakozóhelyen, alkalmi ismerősétől lopta el annak bankkártyáját. A kártyát több alkalommal használta, illetve készpénzt is sikerült felvennie. Tettét nagyban megkönnyítette az, hogy a lopás előtt kifigyelte a PIN kódot.

A gyanúsítás szerint a Debrecenben élő, de lakcímmel nem rendelkező férfi az elmúlt hetekben, több mint húsz alkalommal - az eladók figyelmét elterelve - dohánytermékeket és értékes parfümöket lopott el különböző üzletekből. A rendőrök 2022. június 8-án fogták el. Gyanúsítotti kihallgatásakor részletes beismerő vallomás tett. A nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozásra, amit a Debreceni Járásbíróság 2022. június 9-én elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fennakadt az ellenőrzésen

Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen.

 

Vigyázat, vadveszély!

Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a rendőröket Győr-Moson-Sopron megyében. Három esetben a vadon élő állat nem élte túl a karambolt.

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.