Elhasalt az ál-ellenőr

2023. 09. 20., sze - 10:09
Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

"Ellenőrzést tartok! Bezáratom ezt a lebujt! Kérek két deci vörösbort!” frázisok kíséretében kezdte meg nem túl hivatalos ügyintézését a 70 éves kaposvári férfi.

A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya hamis magánokirat felhasználása vétség miatt indított nyomozást egy helyi lakossal szemben. A férfi 2023. szeptember 18-án délután megjelent a város egyik vendéglátó egységébe, ahol magát revizornak kiadva mutatkozott be, működését pedig egy valótlan tartalmú okirattal, valamint egy „ELLENŐR” feliratú jelvénnyel igazolta.

Jelvény

Az álrevizor arra próbálta meg rávenni az ott dolgozókat, hogy térítésmentesen kiszolgálják, de hitelességét a fellépése, okmányai önmaguknak is ellentmondó tartalma, valamint a tény, hogy évekkel korábban a hely törzsvendége volt, egyaránt kétségbe vonták.

Hamis okirat

Az adatgyűjtés során a nyomozók megállapították, hogy férfi több vendéglátóhelyen is hasonló módon szeretett volna ingyen italhoz jutni, de próbálkozásai rendre kudarcot vallottak.

Az ál-ellenőrt a rendőrök azt követően fogták el, hogy másnap ismét megjelent az italozónál. Ruházatának átvizsgálása során a hamis okmányokat megtalálták és lefoglalták, a 70 éves férfit pedig előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a gyanúsítottként hallgatták ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Fehér László

A Tapolcai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a férfi megtalálása érdekében.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.