Elkötötte az autót, de kifogyott a benzin

2021. 07. 26., h - 15:07
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök őrizetbe vettek egy cibakházi férfit, akinek a jármű önkényes elvétele mellett több vagyon elleni bűncselekmény is a terhére róható.

Egy cibakházi lakos megjelent 2021. július 24-én napközben édesanyja házánál míg a családtagok nem tartózkodtak otthon, majd a 19 éves férfi egy téglával leverte az ingatlan bejárati ajtajáról a lakatot és oda bement. A házban benyomta a zárt hálószoba ajtaját és az ott található szekrényből kivette édesanyja gépkocsijának indítókulcsát, majd az udvaron parkoló autóval, a tulajdonos tudta és engedélye nélkül elhajtott. A rendőrök bűncselekmény elkövetése miatt előállították a férfit a Tiszaföldvári Rendőrőrsre és gyanúsítottként kihallgatták. A fiatal férfi beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy az autót szerette volna visszavinni, csak útközben kifogyott a benzin, ezért azt hátrahagyta. A nyomozók megállapították, hogy a gyanúsított ellen több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt is van folyamatban eljárás, ezért a nyomozóhatóság a férfi őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett, lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a cibakházi férfi ellen.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szerencse a szerencsétlenségben

Befejezték a nyomozást a sofőr ellen, aki még februárban kanyarodott furgonjával a HÉV elé Zuglóban. Az ütközésben senki nem sérült meg.

 

Megtalálták

A gödöllői rendőrök egy nádas közepén találtak rá az eltévedt idős férfira.

 

Ukrajnában fogták el

A gyanú szerint a grúz férfi részt vett a 2019-ben történt debreceni pénzváltó alkalmazottjainak kirablásában.

 

Emberölés kísérlete a gyanú

A Pest megyei rendőrök a helyszínen elfogták azt a 35 éves román férfit, aki a gyanú szerint a testvérével folytatott vita közben, békítésükre siető ismerősét nyakon szúrta.

 

A rablónak bilincs, a rendőrnek jutalom

A feltételezett elkövető bicskával és símaszkban követelte egy III. kerületi benzinkút bevételét. Három napon belül elfogták a budapesti rendőrök.

 

Festőlétráról a fegyházba

Rács mögött a budatétényi nyugdíjasokra szakosodott bűnbanda utolsó tagja is. A 31 éves budapesti férfi egy évig bujkált a hatóságok elől. Alkalmi munkásként épp egy lakást festett, amikor a KR NNI fejvadászai a múlt héten elfogták.