Elmérgesedett szomszédi viszony

2023. 09. 28., cs - 11:33
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy székesfehérvári kutyatulajdonos tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy az udvarán - főként az állatok fekvőhelye körül -, valamint a házának falában légpuskalövedékeket, kavicsokat talált. A lövöldözés és dobálás az utóbbi időben mindennapossá vált, és az autóját is megkárosították. A kiérkező rendőrök elfogták az akkor is éppen lődöző férfit.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai 2023. szeptember 27-én délután lakossági bejelentésre egy Nagyszebeni utcai ingatlannál jelentek meg, ahol csattanó hangra lettek figyelmesek, feltételezésük szerint légpuskából leadott lövés zaja volt. A hangforrás felé fordulva egy udvaron munkálkodó férfit láttak meg, akit felszólítottak, hogy jöjjön ki az ingatlanból. Mivel a férfi a rendőri felszólításnak nem tett eleget, a székesfehérvári zsaruk a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségét kérték, akik behatoltak az ingatlan területére, és elfogták a férfit. 

Az ingatlant átkutatták, melynek során igazságügyi fegyverszakértő bevonása mellett a nyomozók három légpuskát, légfegyverlövedékeket és különböző típusú pirotechnikai termékeket foglaltak le. A bejelentő házának vakolatába ékelődve és az udvaron is találtak lövedékeket, melyekről a szakértő elmondta, a lefoglalt légfegyverek egyikéből származhattak.

A rendőrségre előállított 46 éves férfit a nyomozók állatkínzás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Beismerő vallomást tett, elmondta, hogy több ízben lőtt a lefoglalt légpuskával a sértett kutyái felé, hogy megijessze őket amikor ugatnak.  

....

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.