Előkerítették

2021. 10. 30., szo - 06:50
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A váci nyomozók két nap alatt azonosították és elfogták azt a 43 éves ózdi férfit, aki éjjel támadt otthon alvó áldozatára. A pénzét követelve ütötte-verte, majd két női táskával elinalt.

Munkából váci otthonába térve feküdt le aludni 2021. október 24-én este a 47 éves asszony. Hajnali 1 órakor arra riadt, hogy egy sötét ruhás alak tornyosul felé és beszél hozzá. Arcát a ráhúzott harisnya és a kapucni miatt nem látta, hangja alapján férfire tippelt. A hívatlan éjszakai látogató egy dolgot hajtogatott: adjon pénzt, vagy megöli! A nő próbálta meggyőzni, hogy nincs semmije, mire a támadó egy porszívó fém csövével ütni kezdte. Felváltva záporoztak a csapások fejre és karra, miközben nem szűntek a pénz átadására vonatkozó, életének kioltásával fenyegető felszólítások.

A férfi kutatni kezdett a szobában, majd a ház többi helyiségében is, felkapott két női táskát, amelyben igazolványok és mobiltelefon volt, majd sérült áldozatát sorsára hagyva elmenekült.

Az asszony a támadás következtében súlyos sérülést, fején zúzódásokat, valamint alkartörést szenvedett.

Az éjszakai rabló után hajtóvadászatot indítottak a váci rendőrök. Két nappal később már az előállító helyiségben várt kihallgatására a 43 éves, ózdi illetőségű, budapesti tartózkodási helyű H. Zsolt.

Elszámoltatásakor tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, de érdemi vallomást nem tett.

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett H. Zsolt ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Minden lehetőséget megragadnak

Fejér megyéig sikerült eljutniuk Szerbiából azoknak az illegális migránsoknak, akik egy járműszerelvény alvázára kapaszkodtak fel a sofőr tudta nélkül.

 

Októberben eddig négy illegális migráns Tolnában

A szekszárdi rendőrök egy, magát tunéziai állampolgárnak valló személyt állítottak elő a helyi vasútállomáson megálló vonatról, míg az autópályán három marokkóit igazoltattak a Geresdi pihenőnél a járőrök.

 

Rablás miatt őrizetben

A szolnoki rendőrök hely- és személyismeretének köszönhetően rövid időn belül elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a feltételezett elkövetőt.

 

Fokozott ellenőrzés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a megye egész területén.