Először pénzt kért, aztán ütött és rabolt

2022. 11. 25., p - 08:26
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai befejezték az ügyben folytatott vizsgálatot.

Mint azt korábban hírül adtuk, a Veszprémi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 26 éves nagyesztergári lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2022. szeptember 10-én italra próbált pénzt szerezni egy másik férfitól Zircen. Miután a kérését a sértett megtagadta, a tettes többször megütötte, megrúgta őt, aki a bántalmazás következtében a földre esett és megsérült. A támadó ezután kivette a férfi zsebéből a mobiltelefonját és az irattárcáját, benne több tízezer forint készpénzzel együtt, majd a helyszínről elmenekült.

A kiérkező járőrök a bejelentést követő fél órán belül egy közeli dohányboltban elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 26 éves személyt, aki éppen cigarettát és alkoholos italokat vásárolt a megszerzett pénzből.

 A rendőrök az elkövetőt a Veszprémi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tett a férfi letartóztatására, amit ügyészi indítványra a bíróság 2022. szeptember 12-én elrendelt.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

pad

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Lecserélte a rendszámtáblát

A debreceni nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 40 éves férfit.

 

Szemétbe dobott milliók

Kidobták a Budapesten ellopott autóban talált többmillió forint értékű akkumulátort a tolvajok. A terézvárosi rendőrök elfogták a feltételezett tetteseket, a lopott kocsit és az akkukat megtalálták.