Elsodorta a kerékpárost majd elhajtott a helyszínről

2022. 06. 02., cs - 12:00
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A keszthelyi rendőrök rövid időn belül azonosították a 77 éves sofőrt.

Egy 66 éves gyenesdiási férfi közlekedett kerékpárral 2022. június 1-én 10 óra 7 perckor Keszthelyen, a Tapolcai úton, Gyenesdiás felől a Vásár tér irányába, amikor egy mellette elhaladó személygépkocsi nem tartott kellő oldaltávolságot, és járműve jobb oldalával elsodorta a kerékpárost. A biciklis a baleset következtében elvesztette az eszméletét és súlyosan megsérült.

A személyautó sofőrje a balesetet követően anélkül, hogy meggyőződött volna a kerékpáros sérüléséről és az esetleges segítségnyújtási kötelezettségéről, a helyszínt az adatai hátrahagyása nélkül a Rákóczi tér irányába gépkocsijával elhagyta.

Az egyenruhások az ismeretlen személyazonosságú sofőr felkutatásába kezdtek, majd adatgyűjtést követően rövid időn belül eljutottak a balesetet okozó 77 éves keszthelyi férfihoz, akit előállítottak a Keszthelyi Rendőrkapitányságra és segítségnyújtás elmulasztása vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

 

Több, mint diákcsíny!

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.

 

Lezárult a nyomozás

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

 

Késsel fenyegette volt párját

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.