Elsősegély után elfogás a XVIII. kerületben

2020. 12. 14., h - 11:55
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Rosszul lett az autófeltörő, szabadidős rendőr segített rajta. Ellátása után őrizetbe vették.

A XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrvezetője, Vácz Vilmos r. őrmester 2020. december 12-én kora este szabadidejében unokatestvérével autózott a XVIII. kerületben, amikor arra lettek figyelmesek, hogy az úttesten egy zavartnak tűnő férfi sétál. Rögtön megálltak, a rendőr lekísérte az útról,  és  megkérdezte, hogy miben segíthet. A férfi erre táskáját eldobva megpróbált elfutni, de pár lépés után rosszul lett, és epilepsziaszerű tüneteket mutatott. 

A mentők érkezéséig Vácz Vilmos r. őrmester a Police Medic tanfolyamon szerzett ismeretei alapján elsősegélyt nyújtott; a földön fekvő férfi fejét combjai közé fogva, kezeit a tarkója alá téve stabilan tartotta a mentők kiérkezésig, akik a férfit kórházba vitték.

Az eldobott táskában a kerületi rendőrök egy közelben parkoló gépkocsiból származó alkatrészeket találtak, valamint megállapították, hogy a férfi egy másik gépkocsinak betörte az ablakát, de onnan nem lopott el semmit.  

Bár a férfi az intézkedés során hamis adatokat diktált be, a rendőrök kiderítették valódi személyazonosságát. Miután kiengedték a kórházból, a 42 éves B. Róbertet a XVIII. kerületi nyomozók lopás bűntett, lopás vétség kísérlete, valamint közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanújával őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam