Embercsempész a szabolcsi nyomozók őrizetében

2021. 01. 28., cs - 08:37
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésével gyanúsítják az ukrán állampolgárságú férfit.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói 2021. január 27-én a szlovák hatóság munkatársaitól átvették azt az 54 éves ukrán állampolgárságú férfit, akit a magyar hatóság által embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kiadott európai elfogatóparancs alapján fogtak el Szlovákiában. A szabolcsi nyomozók azzal gyanúsítják a férfit, hogy korábban elfogott társaival szervezetten, rendszeres anyagi haszonszerzés érdekében segítséget nyújtottak illegális migránsoknak ahhoz, hogy az ukrán-magyar államhatárt átlépjék, és eljussanak Nyugat-Európába. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a feladatokat megosztották egymás között, a most elfogott, és őrizetbe vett férfi szállítóként vett részt a bűnszervezet tevékenységében. A migránsokat ő vitte tovább gépkocsijával az államhatár illegális átlépése után Magyarországról Nyugat-Európa felé. A nyomozók előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására. A korábban elfogott négy magyar, és egy ukrán állampolgárságú gyanúsítottat már letartóztatták.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Aznaposok és másnaposok

A budapesti rendőrök újra a hétvégi bulikból alkoholos állapotban volán mögé ülő járművezetők kiszűrésére szerveztek akciót vasárnap reggel.

 

Ámokfutásból őrizetbe

Egy szolnoki férfi alig egy óra alatt két ház ablakát megrongálta, pénzt és tárcát lopott, elvitt egy gépkocsit, majd azzal 3 balesetet okozott.