Embercsempészek őrizetben

2020. 09. 20., v - 21:35
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A szabolcsi nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették a két férfit.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2020. szeptember 20-án 10 óra 23 perc körül Barabás és Tiszaadony között intézkedés alá vontak egy személygépkocsival közlekedő 42 éves milotai férfit. Az autóban három külföldi férfi utazott, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A magukat szír állampolgárnak valló határsértőket idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében előállították a határrendészeti kirendeltségre. Továbbá a rendőrök elfogtak egy 48 éves ukrán-magyar állampolgárságú férfit, aki a nyomozás adatai szerint a gépkocsit vezető férfival anyagi haszonszerzés érdekében segítséget nyújtottak a migráns személyeknek az országhatár illegális átlépéséhez. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai a 42 éves és a 48 éves férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fennakadt az ellenőrzésen

Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen.

 

Vigyázat, vadveszély!

Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a rendőröket Győr-Moson-Sopron megyében. Három esetben a vadon élő állat nem élte túl a karambolt.

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.