Embercsempészek rendőrkézen

2023. 06. 02., p - 13:21
Repülőtéri Rendőr Igazgatóság

Egy időben, hét helyszínen tartottak kutatást az RRI munkatársai.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság folytat nyomozást három magyar és két kínai állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A gyanúsítottak a rendelkezésre álló információk szerint 2022 októbere óta folyamatosan adtak el kínaiaknak hamis, illetve hamisított személyi igazolványokat, útleveleket és vezetői engedélyeket.  A nagyrészt az Európai Unió területére vízummentes belépésre jogosító okmányokért alkalmanként több tízezer eurót kértek.

Tevékenységük nem merült ki abban, hogy brit, szlovén, görög és portugál okmányokkal üzleteltek, emellett a kínai személyeket rendszeresen ők szállították a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.    

A hét helyszínen tartott kutatás során a rendőrök összesen közel százmillió forint összegű készpénzt (angol fontot, eurót, norvég koronát, cseh koronát és kínai jüant), valamint nagy értékű autókat és hamis okmányokat foglaltak le.            

A három magyar és két kínai állampolgárt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai a napokban elfogták, előállították, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek a letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Robbantani akart

A zuglói rendőrök befejezték a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint robbantással fenyegetett​​ egy áruházat.

 

Rendőrkézen a gázolajtolvajok

A kazincbarcikai rendőrök elfogták azt a két férfit, akik munkagépekből tulajdonítottak el csaknem 1000 liter gázolajat.

 

Áruházakból loptak

Sorozatban lopott két férfi Szegeden. Az ügyben indult nyomozás lezárult.