Embereket csempészett, elfogták

2022. 07. 06., sze - 09:17
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Őrizetbe vették az embercsempészt a Nógrád megyei rendőrök.

Mint arról korábban hírt adtunk, a rendőrök 2022. július 5-én 7 óra körül a 21-es számú főúton, Bátonyterenye belterületén tartóztattak fel egy cseh rendszámmal ellátott tehergépkocsit. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a 41 éves ukrán állampolgár által vezetett gépkocsi zárt, ablak nélküli, felforrósodott rakterében, ahol ülőalkalmatosság sem volt 22 – magát szír állampolgárnak valló – személy tartózkodott, akiknek érvényes útiokmány nem volt a birtokukban, Magyarországon illegálisan tartózkodtak. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a járművezető a külföldi férfiaknak az államhatár átlépéséhez Magyarország területéről történő elszállításával – a jogszabályi rendelkezések megszegésével – segítséget kívánt nyújtani, azonban ezt a rendőri intézkedés meghiúsította.

A rendőrök a gépjárművezetőt elfogták, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol a nyomozók embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A hatóság tagjai előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bíróság elé áll az Erzsébet utcai támadó

A nyomozók két hét alatt felderítették a Debrecenben történt bűncselekmény körülményeit. Egy 33 éves férfit bűnügyi őrizetbe vettek, az ügy iratait pedig megküldték az ügyészségnek.

 

Meglopták a tolvajt

A rendőrök eljárás alá vontak két férfit, akik közül az egyik Mezőkövesden ellopott egy gitárt, majd ismerőse később tőle tulajdonította el a hangszert.

 

Üzemanyagra utazott

Őrizetbe vettek a Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai egy 39 éves férfit, aki 80 liter gázolajat lopott…nem először.

 

Aki keres, talál

Egy kamionban bujkálva találtak rá egy körözött férfira a rendőrök Leányváron.