Emberkereskedelem és kényszermunka

2022. 11. 18., p - 13:16
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Fogva tartotta, bántalmazta, és prostitúcióra kényszerítette élettársát egy férfi, a rendőrök pár órán belül elfogták.

Egy pécsi nő tett feljelentést a rendőrségen 2022. november 18-án azért, mert élettársa bántalmazta, valamint korlátozta személyi szabadságában.

 

A sértett a nyomozóknak elmondta, hogy párja Németországban 2022 augusztusától fogva tartotta, iratait, pénzét, telefonját elvette tőle, és a lakásból sem engedte ki felügyelet nélkül, illetve napi rendszerességgel bántalmazta, megverte.

 

Elmondta továbbá, hogy Magyarországra történő hazaérkezésüket követően, 2022 novemberétől prostitúciós tevékenységre kényszerítette, az ebből származó pénzt pedig elvette tőle a megélhetésük biztosítása érdekében, illetve azért, hogy a férfi jogosítványt szerezhessen. Emellett továbbra is napi rendszerességgel bántalmazta a nőt, valamint életveszélyesen megfenyegette őt és családtagjait.

 

A rendőrök azonnal hajtóvadászatot indítottak az elkövető után, a gyors és hatékony intézkedések eredményeképpen pedig pár órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt Pécsett. A 31 éves váci férfit előállították a főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

 

Ellene – őrizetbe vétele mellett – emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének elkövetése miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, és kezdeményezték a férfi letartóztatását. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.