Emberkereskedelem és kényszermunka családi vállalkozásban

2022. 03. 30., sze - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök egy anyát, fiát és annak barátnőjét gyanúsítják, hogy fogva tartottak és prostitúcióra kényszerítettek egy 18 éves lányt a VII. kerületben. A feltételezett elkövetőkre a TEK segítségével csaptak le.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 22 éves férfi a közösségi oldalon hálózta be 18 éves lányt. Rövid ismerkedés után 2022 márciusában egy fővárosi gyorsétteremben találkoztak, majd egy VII. kerületi lakásba mentek. A férfi előbb rábeszéléssel, később egyre erőszakosabb fenyegetésekkel és bántalmazással arra kényszerítette a sértettet, hogy prostitúciós tevékenységet végezzen. A kényszerítésbe bekapcsolódott a férfi anyja és barátnője is, a lány által keresett pénzt pedig elvették tőle. A szexuális szolgáltatást az interneten hirdették, helyszínként saját lakásukat biztosították, ahonnan áldozatuk nem mehetett ki. A lánynak akkor sikerült megszöknie és segítséget kérnie, amikor már az utcára is kiküldték kuncsaftokat szerezni.

Mivel felmerült, hogy az elkövetőnek fegyvere van, a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével március 26-án délután az erzsébetvárosi lakásban csapott le gyanúsítottakra.

A BRFK Bűnügyi Főosztály emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A 22 éves K. Bélát és anyját, a 41 éves R. Helgát kihallgatásukat követően őrizetbe vették, a bíróság március 29-én elrendelte letartóztatásukat. Harmadik társuk, a 19 éves B Nikoletta szabadlábon védekezik. A gyanúsítottak lakásának átkutatásakor a nyomozók találtak egy pisztolyt is, azt fegyverszakértő vizsgálja. ​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Lecserélte a rendszámtáblát

A debreceni nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 40 éves férfit.

 

Szemétbe dobott milliók

Kidobták a Budapesten ellopott autóban talált többmillió forint értékű akkumulátort a tolvajok. A terézvárosi rendőrök elfogták a feltételezett tetteseket, a lopott kocsit és az akkukat megtalálták.

 

Kizsebelt valakit - FELISMERI?

A Széll Kálmán téren alvó férfitől lopta el értékeit, a rendőrök keresik a felvételen látható férfit.