Emberkereskedelem és kényszermunka miatt tartóztattak le egy szekszárdi férfit

2021. 02. 01., h - 05:00
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint szexuális szolgáltatás végzését segítette elő a 39 éves elkövető 16 és 32 éves társaival együtt.

Egy fiatal lány tett feljelentést 2020 év végén, hogy őt a feljelentést megelőző időszakban arra bírták rá, hogy férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítsen. A lány ezért cserébe szállást és ételt kapott. A feljelentést követően a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai adatgyűjtésbe kezdtek. A beszerzett bizonyítékok alapján 2021. január 26-án a nyomozók elfogtak egy 39 éves szekszárdi lakost, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A férfit szexuális cselekmény elvégzése érdekében a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett miatt, őrizetbe vétele mellett hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására is, őt a Szekszárdi Járásbíróság a napokban letartóztatta.

A rendőrök az eset kapcsán további két személyt – egy 16 éves lányt és 32 éves barátját – hallgattak ki gyanúsítottként bűnsegédként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetése miatt. Ők mindketten szabadlábon védekezhetnek.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói vizsgálják, hogy a gyanúsítottként kihallgatott személyek további bűncselekményekkel összefüggésbe hozhatók-e.       


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Zörgött a sárhányó

Feltűnően hangos kerékpárral közlekedő férfi azonosításához kérnek segítséget a ceglédi nyomozók. A tettes egy másik bicajos táskáját lopta el.

 

Lezárt ügyek: a nagy rendszámtrükk

Az Edelényi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfival szemben folytatott le, aki tehergépkocsiján lecserélte annak román rendszámát magyarra azért, hogy hatósági áras üzemanyaghoz jusson.

 

Pénzért igazolt

A rendőrség eljárást folytat egy Békés megyei háziorvos ellen, mert a gyanú szerint COVID 19 igazolást állított ki egy férfinak, úgy hogy nem is fertőződött meg a vírussal.

 

Négy eltiltás 2025-ig

A sofőrt nem érdekelte, hogy több hatóság is eltiltotta a járművezetéstől, a jánoshalmi rendőrök elfogták a 2025-ig eltiltottat.