Emberölés a belvárosban

2024. 03. 07., cs - 08:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal fejezték be a budapesti nyomozók egy halálesettel végződő késelés ügyét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály nyomozást folytatott K. Zsolt budapesti lakos ellen. Az adatok szerint 2023. február 19-én 2 óra körül szóváltás alakult ki két, fiatalokból álló csoport között Budapest V. kerületében, az Erzsébet téren. A szóváltás dulakodásba, majd verekedésbe torkollott, amelynek folyamán K. Zsolt késsel bal halántékon szúrt egy 18 éves férfit. A sértettet a mentők kórházba vitték, ahol – a szakszerű ellátás ellenére – néhány nappal később elhunyt.

Tette után K. Zsolt elmenekült, anélkül, hogy a vérző sértetten segített volna. A rendőrök még a bűncselekmény napján azonosították, budapesti lakóhelyén elfogták. Kihallgatását követően őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta, majd ezt tavaly októbertől bűnügyi felügyeletté változtatta.

A szükséges eljárási cselekményeket a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói elvégezték, az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.