Emberölés előkészülete miatt nyomoztak

2022. 05. 07., szo - 07:10
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték az eljárás vizsgálati szakaszát a 38 éves szarvasgedei férfi ellen, aki lőfegyverével akart édesanyjára támadni.

A rendőrségre arról érkezett bejelentés 2021. október 3-án 17 óra 40 perckor, hogy Szarvasgedén egy férfi a lőfegyverével a szüleit fenyegeti. A rövid időn belül helyszínre érkező rendőrök elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 38 éves férfit.

A beszerzett adatok alapján a szüleivel egy ingatlanban élő feltételezett elkövető a nap során italozott, és a kora esti órákban édesanyjával hangosan vitatkozott. A szóváltást követően a férfi az engedéllyel tartott vadászfegyverébe lőszert töltött és édesanyját megöléssel fenyegette. A férfitól élettársa a fegyvert elvette, így a lövésre már nem kerülhetett sor. A cselekmény következtében személyi sérülés nem történt.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállított 38 éves férfit a rendőrök őrizetbe vették, és ellene emberölés bűntett előkészülete miatt folytattak nyomozást. A hatóság tagjai a terhelt lőfegyverét lefoglalták, míg további, engedéllyel tartott lőfegyvereit hatósági tárolásba helyezték és intézkedtek azok tartására és használatára jogosító engedélyének bevonására.

A nyomozók a gyanúsított ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a megyei főügyészségre.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Szabó János

A siklósi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 68 éves férfi eltűnése kapcsán.

 

A lopott kártyával fizettek

A mezőkövesdi rendőrök elfogták az a két asszonyt, akik egy bogácsi kempingből eltulajdonított bankkártyával különböző üzletekben cigarettát és élelmiszereket vásároltak.

 

Közös akciót tartottak

A Szendrői Rendőrőrs illetékességi területén a fakitermelés végzése, illetve a faanyag kereskedelmének és szállításának ellenőrzése volt a feladat.

 

Kamerát lopott, azonban látták

Egy okos kamerával a kabátja zsebében akart távozni egy szegedi üzletből egy helybeli férfi, aki azonban az áruért nem fizetett. A rendőrök elfogták.