Emberölés kísérlete a gyanú

2022. 12. 07., sze - 07:35
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Pest megyei rendőrök a helyszínen elfogták azt a 35 éves román férfit, aki a gyanú szerint a testvérével folytatott vita közben, békítésükre siető ismerősét nyakon szúrta.

Rendőröket riasztottak 2022. december 2-án este Budaörsre egy verekedés és késelés helyszínére. A percek alatt kiérkező egységek megállapították, egy tásaság autóval egy összejövetelről tartott hazafelé amikor a kocsiban tartózkodó testvérpár a hátsó ülésen szóváltásba keveredett és a nézeteltérés tettlegességig fajult. A sofőr félreállt a járművel, mindannyian kipattantak az autóból de a veszekedés tovább folytatódott. 28 éves ismerősük, hogy szétválassza őket megpróbált a testvérek közzé állni, amikor a 35 éves B. Zoltán előkapta zsebkését és nyakon szúrta ismerősét.

A mentősök a helyszínen megkezdték az áldozat ellátását, majd életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol azonnal megműtötték. A budaörsi rendőrök B. Zoltánt a helyszínen bilincselték és előállították. A nyomozók megkezdték a helyszíni szemlét, az elkövetés eszközét egy 10 centiméter pengehosszúságú kést megtaláltak, azt lefoglalták.

Az elsődleges orvosi vélemény alapján az áldozat csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően élte túl a támadást. Tekintettel az elkövetéshez használt eszköz méretére, a támadott testrészre, valamint annak irányára, az esemény az áldozat halálával is végződhetett volna.

Az azóta letartóztatott B. Zoltán kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, de a vallomástételt megtagadta, azt mondta annyira ittas volt, hogy nem emlékszik a történtekből semmire. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mozgó sorfal, lánc, védelmi alakzat, folyosó…

Csak néhány azok közül a csapatszolgálati elemek közül, amiket a Készenléti Rendőrség (KR) kiképzési és módszertani szakemberei gyakorlatban tanítottak meg a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Ezred tízfős csoportjának. A rendőrök által tartott kétnapos tömegkezelési tréning a KR központi objektumában zajlott.

 

Őrizetben a késdobáló

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a csobaji férfit, aki kést dobott a felesége hátába.

 

Tudta, mit tesz?!

Csaknem tragédiába torkollott egy családi vita Tiszaderzsen. Egy férfi láncfűrésszel vágta meg édesanyja kezét, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Elfogták a rablás elkövetőit

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsének munkatársai két fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy bántalmaztak egy idős férfit és elvették a pénzét.

 

Reszkessetek, betörők!

Több lakásba hatolt be két makói férfi az elmúlt esztendőben Csongrád-Csanád vármegyében. A szegedi nyomozók véget vetettek a sorozatnak, a duót elfogták és őrizetbe vették.

 

Felismeri a férfit?

A soproni nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen személy azonosításához.