Emberöléssel végződött elszámolási vita – megfojtotta főbérlőjét, majd rágyújtotta a lakást

2020. 07. 31., p - 08:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti nyomozók befejezték annak a 28 éves férfinek az ügyét, aki megölte főbérlőjét, miután a lakbér kapcsán nem tudott vele egyezségre jutni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. január 28-án 16 óra 9 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapest VII. kerületében egy István utcai lakásból füst árad. A kiérkező tűzoltók az oltás közben egy elszenesedett holttestet és egy elpusztult kutyát találtak, valamint a lakás falán és a padlón vérnyomokra lettek figyelmesek. A helyszíni vizsgálatok megállapították, hogy a 49 éves férfi halálát idegenkezűség okozta, majd a széleskörű adatgyűjtés eredményeként a rendőrök 20 percen belül elfogták azt a 27 éves férfit, aki a gyanú szerint megölte főbérlőjét, majd felgyújtotta az elhunyt szobáját.   

A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói a szemle során a 27 éves férfi szobájában véres ruhadarabokat és egy vérrel szennyezett kést is lefoglaltak.

A nyomozás adatai szerint az elhunyt férfi egy héttel korábban két szobát adott ki a sátoraljaújhelyi B. Jánosnak és a férfi három ismerősének, akiknek a beköltözést követően fizetési nehézségei támadtak. A 27 éves férfi január 28-án délelőtt fizetési haladékot akart kérni a főbérlőtől, aki azonban ragaszkodott a bérleti díj kifizetéséhez. A főbérlő azt mondta az albérlőnek, hogy amennyiben nem fizetnek, ki kell költözniük a lakásból. Az egyezkedés ezután veszekedéssé fajult, és B. János a 49 éves férfit először egy késsel többször megszúrta, majd megfojtotta. A főbérlő holttestét ezután B. János behúzta a szobájába, majd a férfi kutyáját is a szobába csukta és felgyújtotta a lakrészt.

A BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói a 27 éves sátoraljaújhelyi B. Jánost emberölés bűntett és állatkínzás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A férfi azóta is letartóztatásban van.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztály nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éjszakai riasztó

A készenléti rendőrök előbb elfogták a gépkocsifeltörőt, mint ahogy az autó tulajdonosa észlelte volna a bűncselekményt.

 

Jelentkezzen, ha látta a balesetet!

A székesfehérvári rendőrök egy közúti közlekedési baleset részesének és szemtanúinak felkutatásában kérik a lakosság segítségét.

 

Emberölés miatt körözték

Emberölés bűntett elkövetése miatt körözött férfit fogtak el a rendőrök Röszke Autópálya Határátkelőhelyen.

 

Pedig épp csak 18

Két békés jászárokszállási lakost rabolt ki egy férfi. A jászsági nyomozók őrizetbe vették az agresszív fiatalt.

 

Sólyalopás

Egy kunszentmártoni férfi úgy gondolta, hogy egy csónakszállító utánfutó ellopásából tesz szert pénzre. El is kezdte az eszköz átalakítását, azonban befejezni már nem tudta, mert a helyi nyomozók elfogták.