Engedély nélkül, elejtés céljából etette a vadakat

2019. 07. 10., sze - 09:19
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A móri nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint a 69 éves móri férfi a családi háza mellett lévő akácos részen és a mögöttes vadászterületen, vadon élő állatok etetésére szolgáló szórót alakított ki abból a célból, hogy ilyen módon a vadakat odacsalja, majd elejtse. A vadászatra való jogosultsággal nem rendelkező férfi  a vadakat morzsolt kukoricával, almával kecsegtette, és elfogásuk érdekében drót csúszóhurkokat helyezett el a térségben. A vadásztársaság területét ellenőrző hivatásos vadász az illegálisan végzett tevékenységet 2019. január elején észlelte, és felszólította a férfit, hogy a jogszabályellenes magatartását fejezze be, a hurkokat távolítsa el. A közreműködőnek bizonyuló móri lakos ígéretet tett arra, hogy a tevékenységgel felhagy, és a hurkokat eltávolítja, amit meg is tett. A későbbiekben végzett felülvizsgálatok alkalmával azonban újabb hurkok kihelyezését fedezte fel az ellenőr, ezért 2019 tavaszán feljelentést tett a rendőrségen.

A móri nyomozók a helyi férfit orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során beismerő vallomást tett. 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban az ügyészségnek átadta. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés a hídon

Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit.

 

Eltűnt Schofhauzer Ilona

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az 56 éves hölgy megtalálása érdekében.

 

Kabátja alá rejtette

Két üveg whiskeyt és két doboz energiaitalt akart ellopni egy fiú Kazincbarcikán, egy szabadnapos rendőr fogta el.

 

Közlekedési balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennégy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonnegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.