Engedély nélkül lőtte ki és dolgozta fel a vadat

2022. 11. 08., k - 07:15
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Orvvadászat megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pásztói Rendőrkapitányság egy 46 éves férfi ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 46 éves bujáki lakos 2022. november 5-én 20 óra körüli időben az anyósa Kutasó településen található családi házának udvarán egy számszeríjjal megsebzett egy fiatal szarvasborjút. A sérült vad a szomszédban lévő vállalkozás telephelyére menekült, ahol elpusztult. A vadászati jogosultsággal nem rendelkező férfi követte a szarvast a telephelyre, ahonnan az elpusztult borjút visszahúzta anyósa kertjébe, autójába rakta és lakásán feldolgozta, majd másnap a kész húst visszavitte rokonának.

A Pásztói Rendőrkapitányság járőrei a vadásztársaság képviselőjének bejelentése alapján megjelentek a helyszínen, ahol nagy mennyiségű vérnyomot fedeztek fel. A nyomokat követve eljutottak a szomszédos házhoz, ahol a kutatás során megtalálták a nyílpuskát és a nyílvesszőket, valamint a fagyasztóban a vadból származó húst, amelyeket lefoglaltak.

A 46 éves férfit a rendőrök elfogták, előállították és orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták; a bűncselekmény elkövetését elismerte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.