Engedély nélkül lőtte ki és dolgozta fel a vadat

2022. 11. 08., k - 07:15
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Orvvadászat megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pásztói Rendőrkapitányság egy 46 éves férfi ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 46 éves bujáki lakos 2022. november 5-én 20 óra körüli időben az anyósa Kutasó településen található családi házának udvarán egy számszeríjjal megsebzett egy fiatal szarvasborjút. A sérült vad a szomszédban lévő vállalkozás telephelyére menekült, ahol elpusztult. A vadászati jogosultsággal nem rendelkező férfi követte a szarvast a telephelyre, ahonnan az elpusztult borjút visszahúzta anyósa kertjébe, autójába rakta és lakásán feldolgozta, majd másnap a kész húst visszavitte rokonának.

A Pásztói Rendőrkapitányság járőrei a vadásztársaság képviselőjének bejelentése alapján megjelentek a helyszínen, ahol nagy mennyiségű vérnyomot fedeztek fel. A nyomokat követve eljutottak a szomszédos házhoz, ahol a kutatás során megtalálták a nyílpuskát és a nyílvesszőket, valamint a fagyasztóban a vadból származó húst, amelyeket lefoglaltak.

A 46 éves férfit a rendőrök elfogták, előállították és orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták; a bűncselekmény elkövetését elismerte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Kifosztás és lopások

A szekszárdi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 28 éves medinai férfit gyanúsítottak meg kifosztás bűntett és több lopás elkövetésével.

 

Lezárt akta: „Letelt a munkaidőm”

Három motoros is felborult tavaly egy letakarítatlan, sáros útszakaszon Isaszegnél. A vizsgálat feltárta, foglalkozási szabályszegések idézték elő a baleseteket. A monori rendőrök vádemelést javasolnak egy cég műszaki igazgatója és két beosztottja ellen.

 

Rozmaring 30 euróért?

Ismét kamudrog-árusokat fogtak el a budapesti rendőrök. A két férfi marihuánaként adott el fűszert turistáknak, csalással gyanúsítják őket.

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.