Engedély nélkül termelte ki a fát

2022. 09. 10., szo - 07:31
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A salgótarjáni rendőrök elfogták a bárnai falopás feltételezett elkövetőjét.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Salgótarjáni Rendőrkapitányság egy bárnai férfival szemben. Az eljárás adatai szerint a gyanúsított 2022. július és augusztus hónapban a Bárna külterületén található magán és erdészeti tulajdonban lévő erdőterületekről engedély nélkül vágott ki akácfát. A férfi összesen 17 köbméter fát – közel félmillió forint értékben – lopott el, amelyet részben a faluban értékesített. A rendőrök a széles körű adatgyűjtés eredményeként beazonosították a 22 éves elkövetőt, elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták, amelynek során a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Az eltulajdonított fa nagy része, az elkövetés eszköze és a szállításhoz használt jármű lefoglalásra került, valamint a nyomozók az eljárás keretében vizsgálják a közelmúltban történt más falopásokkal kapcsolatos összefüggéseket is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Fehér László

A Tapolcai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a férfi megtalálása érdekében.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.