Eszméletlenségig rugdosta – perceken belül elfogták a támadót

2021. 07. 14., sze - 14:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A józsefvárosi rendőrök perceken belül elfogták azt a budapesti férfit, aki szóváltást követően puszta kézzel bántalmazta vitapartnerét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 20 éves budapesti férfival szemben.

A gyanúsított 2021. július 10-én az éjszakai órákban egy józsefvárosi szórakozóhely előtt kialakult szóváltást követően az úttesten puszta kézzel olyan súlyosan bántalmazta a 36 éves sértettet, hogy a férfit életveszélyes fejsérülésekkel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

A helyszíni adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy az egyik szórakozóhelyen egy társaság születésnapot ünnepelt. A zárást követően a gyanúsított egy nézeteltérés miatt az utcán dulakodott a születésnapossal, amit a későbbi sértett meg akart akadályozni, ezért keveredtek szóváltásba. A 20 éves P. Gábor megrúgta és megütötte a sértettet, majd a földön fekvő férfit ezután tovább ütötte, taposta, rugdosta. 

A rendőrök a feltételezett elkövetőt a helyszín közelében perceken belül elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki, amely során a vallomástételt megtagadta.

A kihallgatást követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Menekült

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott.