Euró ment, forint jött

2023. 08. 08., k - 12:42
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályának nyomozói tetten értek két férfit, akik több éve illegálisan váltották a valutát.

Két helyszínen csaptak le 2023. augusztus 7-én a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályának nyomozói két férfira, akik több éve folytattak illegális valutaváltó tevékenységet engedély, bejelentés és pénztár használata nélkül.

Az 55 éves helyi Cs. Zoltán körülbelül heti rendszerességgel küldött Lentiből, egy távolsági busszal eurót egy 48 éves egyiptomi férfinak Budapestre, aki az átváltott valutát ugyancsak a busszal küldte vissza.

A rendőrök akkor érték tetten a külföldit, amikor a neki küldött – 60 ezer eurót tartalmazó – csomagot átvette a buszsofőrtől a Népligetben, az annak megfelelő összegű forintot pedig átadta. A nála lévő 46 millió forintnak megfelelő készpénzt, valamint a Lentiben élő személynél talált 13 millió forintot érő valutát lefoglalták az egyenruhások.

A nyomozók mindkét elkövetőt elfogták, majd kihallgatták őket jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfiakat bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.