Ez is bűncselekmény!

2023. 04. 17., h - 14:50
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy 15 éves fiúval szemben indult eljárás közokirat-hamisítás miatt, mivel nem az ő nevére kiállított MÁK kártyával vett igénybe utazási kedvezményt az egyik kecskeméti buszon.

Egy jegyellenőr értesítette a kecskeméti rendőröket 2023. április 15-én reggel, mivel az egyik helyijáratos busz utasainak ellenőrzésekor egy 15 éves fiú egy nő nevére szóló, a Magyar Államkincstár által kibocsájtott utazási kedvezményre jogosító igazolványt mutatott fel. Bár az okmányból már sejteni lehetett, hogy turpisság történt, ez hamar bebizonyosodott, amikor a ruházatátvizsgálásnál előkerültek a kamasz iratai, melyen bizony más név szerepelt. Az ellenőr értesítette a hatóságot a történtekről, majd a kiérkező járőrök előállították a fiatalt. A kamaszt gyanúsítottként hallgatták ki közokirat-hamisítás miatt, melynek során elmondta, hogy az utcán találta a MÁK kártyát és nem gondolta, hogy bűncselekményt követ el a használatával.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.