Fegyház helyett homokos tengerpart

2019. 11. 07., cs - 11:51
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A drogkereskedő a szabadságvesztés elől a tenerifei Adeje városába szökött. A magyar nyomozókkal együttműködve a spanyol rendőrök szakították meg a majd’ három éves kikapcsolódást.

A Győri Járásbíróság kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt kilenc év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a házi őrizetben lévő 47 éves Cs. Z.-t. A férfi – hogy elkerülje a büntetést – 2017 januárjában levágta lábáról a nyomkövetőt és megszökött. Mivel feltételezhető volt, hogy elhagyta Magyarország területét, a bíróság európai elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

Felkutatását a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztályának információi alapján a KR NNI Nyomozó Főosztály Célkörözési Alosztálya kezdte meg. A magyar nyomozók a Célkörözési Egységek Európai Hálózata (ENFAST) nemzetközi együttműködés keretében felvették a kapcsolatot spanyol kollégáikkal és közösen megállapították, hogy a keresett személy a Kanári-szigeteken, Tenerife tartományban tartózkodik.

A spanyol rendőrök a magyar fejvadászok információi alapján 2019. október 29-én, Adeje város lakónegyedében, egy összehangolt bűnügyi akció során – néhány nappal az 50. születésnapja előtt – elfogták a kábítószer-kereskedőt. A férfit a spanyol hatóság átadási őrizetbe vette, Magyarországnak történő átadásáról a következő hetekben dönt a bíróság.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Majdnem gyalogosokat gázolt a zebrán

A sofőrt a hatóság az elsőbbségadási szabályok megsértése miatt négy hónapra eltiltotta a vezetéstől és harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.