Fegyverrel indult szórakozni

2016. 03. 20., v - 07:56
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy tömörkényi férfi ittasan, maroklőfegyverrel indult el egy kiskunfélegyházi szórakozóhelyre. V. Lászlót a rendőrök a lakása közelében elfogták és őrizetbe vették.

Állampolgári bejelentés szerint a 40 éves férfi ittasan egy fegyvernek látszó tárggyal egy kiskunfélegyházi szórakozóhelyre indult személygépkocsijával 2016. március 18-án, hajnalban. A járőrök 5 óra 30 perc körül Tömörkény belterületén vonták intézkedés alá az Audi gyártmányú jármű vezetőjét. A gépkocsi átvizsgálása során a férfinál egy engedély nélkül tartott, működőképes maroklőfegyvert, valamint 83 darab lőszert találtak a rendőrök, amelyet az intézkedés során lefoglaltak.

V. Lászlót a Csongrádi Rendőrkapitányságra előállították. Mivel a helyszínen alkalmazott alkoholteszter pozitív eredményt mutatott, a tömörkényi férfival szemben hiteles légalkoholvizsgálatra is sor került. A gyanúsított kihallgatása során elismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. Ellene lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének és járművezetés ittas állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Csongrádi Rendőrkapitányság nyomozói V. Lászlót őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A gyanú: embercsempészés

Egy albán sofőr és a vele utazó két török állampolgár jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudta hitelt érdemlően igazolni; Budapesten előállították őket.

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.