Fejszével és bottal támadt az ismerősük autójára egy testvérpár Pápán

2023. 04. 11., k - 15:24
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a 30 éves és 20 éves pápai férfiakat.

Telefonon érkezett bejelentés a rendőrségre 2023. április 10-én délután, hogy az egyik pápai utcában két férfi folyamatosan rongálja a sértett autóját. A járőrök a helyszínre érkezést követően megállapították, hogy a bejelentő és egy nő ismerőse nem sokkal korábban gépkocsival érkeztek a hölgy volt barátjának ingatlanához. Először az autóból csak a nő szállt ki, aki elmondta a volt párjának érkezésének okát. Erre a 30 éves férfi felháborodva egy fejszét vett magához, míg a 20 éves öccse botot ragadott, és mindketten a látogatók utcán parkoló gépkocsijához futottak. Az idősebb testvér először ököllel ütött rá az autó szélvédőjére, amely ennek következtében betörött. Ezután a fivére kinyitotta a bal első ajtót és ököllel az abban ülő sofőr felé csapott, aki kitért a bántalmazás elől, majd a járművel elindult az utcában, amelybe időközben az utasa is be tudott szállni. A bántalmazók egy kisteherautóval lezárták az utcából kivezető utat, így a menekülő sofőr az egyik ház nyitott udvarába betolatott, ám a két testvér oda is követte. A náluk levő eszközökkel ismét ütlegelni kezdték a gépkocsit, közben pedig megöléssel fenyegették a járművezetőt. Végül a sofőr az úttesten álló teherautó mellett ki tudott hajtani a megrongálódott gépkocsijával az utcából.

A rendőrök mindkét tettest elfogták és előállították, majd a nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályakezdők köszöntése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kilenc frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

 

Kerékpárokra fájt a foga

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 30 éves helyi férfival szemben, aki a gyanú szerint több biciklit is meglovasított az elmúlt időszakban, továbbá boltokat is kirámolt.

 

Rossz társasággal italozott

A sértett amint elaludt, a három fős elkövetői kör a táskáját ellopta, amiben műszaki cikkek voltak. A tatabányai rendőrök azonosították és kihallgatták az elkövetőket, közülük két főt őrizetbe vettek.

 

Rangos szakmai elismerés: Szagolunk és Védünk

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

 

Zalai közlekedésrendészeti tapasztalatok

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

 

A forgalomban részt vevők biztonsága az első

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.