Fél kilogramm kábítószer lefoglalva

2022. 04. 27., sze - 05:46
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád megyei rendőrök őrizetbe vették azt a bátonyterenyei férfit, aki a netről rendelt jelentős mennyiségű kábítószert.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya - Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján - a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának közreműködésével beazonosították azt a 24 éves bátonyterenyei férfit, aki a darkneten keresztül, jelentős mennyiségű amfetamin típusú kábítószert rendelt.

A felderítés adatai alapján 2022. április 11-én a kábítószert postai csomagként a csomagküldő szolgálat megpróbálta kézbesíteni, amely meghiúsult. A kézbesítendő csomagot a Felderítő Osztály lefoglalta, annak bruttó tömege 546 gramm volt. Az előzetes igazságügyi szakértői vélemény alapján a küldemény amfetamint tartalmaz, ami kábítószernek minősül és hatóanyagtartalma a jelentős mennyiséget elérheti.

A bizonyítékok beszerzését követően a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együttműködve 2022. április 25-én a kora reggeli órákban, szervezett akció keretében elfogták és előállították a bátonyterenyei férfit A férfi lakóhelyén megtartott kutatás eredményeként a nyomozók további a kábítószer fogyasztáshoz használatos tárgyakat, eszközöket foglaltak le.

A hatóság tagjai a férfit gyanúsítottként hallgatták ki jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt. A bátonyterenyei lakos a bűncselekmény elkövetését elismerte, akit a hatóság tagjai őrizetbe vettek és előterjesztést tesznek a személyi szabadságot korlátozó bírói kényszerintézkedés elrendelésére.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb fogás

Egy 18 éves szerb sofőr ellen indul büntetőeljárás, aki kilenc embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Eljárás indult

A rendőrök nyomozás keretében vizsgálják a Balaton Sound könnyűzenei fesztivál óriáskerekén történt baleset körülményeit.

 

Elfogás

Büntetőeljárás indul egy 58 éves grúz sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.