Feladták magukat a Margit híd kőkeresztjét letörő fiatalok

2021. 01. 12., k - 12:38
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Szülei kíséretében ment be a két 16 éves tinédzser a II. Kerületi Rendőrkapitányságra.

Rendőrségi felhívás alapján kerestek a II. kerületi nyomozók két ismeretlen elkövetőt, akik 2020. november 10-én 20 óra körül a Margit hídon letörték és elvitték a Szent Korona műemlék két kőkeresztjét.

A felhívás hatására 2021. január 12-én egy 16 éves fiú és egy 16 éves lány szüleik kíséretében jelentkeztek a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányságán, ahol elmondták a rendőröknek, hogy magukra ismertek a híradásokban, és bevallották, hogy ők törték le a kereszteket. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a két fiatalt védett kulturális javak körébe tartozó tárgyra elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A fiatalkorú gyanúsítottak beismerték tettüket, vallomásukban elmondták a rendőröknek, hogy nem akarták ellopni a kereszteket, hirtelen ötlet vezérelte őket, amikor úgy döntöttek, hogy letörik azokat a koronáról, amit azóta nagyon megbántak. Az eljárást a fiatalok ellen szabadlábon hagyásuk mellett folytatják a rendőrök.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.

 

Több szabályt nem is sérthetett volna meg

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

 

Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.

 

Őrizetben az autófeltörő

Betörte két autó ablakát és az egyikből el is vitt egy tankolókártyát, valamint több használati eszközt egy férfi Szegeden. A rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat.