Feledékenysége buktatta le a pónitolvajt

2023. 09. 04., h - 14:43
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nem sokáig örülhetett apró termetű hátasának a 32 éves beloianniszi férfi.

Lelkesültségénél már csak feledékenysége volt nagyobb annak a 32 éves beloianniszi lakosnak, aki ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Bicskei Rendőrkapitányság.

A férfi éppen hozzátartozóihoz igyekezett szeptember 1-jén kora délután, amikor Csákvár határában egy, a kapunál villanypásztorral megerősített, körbekerített telken, egy 6 éves, pej, Shetlandi pónira lett figyelmes. A pindur paripa azonnal felkeltette a férfi érdeklődését, aki nem teketóriázott sokat. Fogta magát, és a villanypásztort leakasztva elkötötte az apró patást, majd a közeli erdő felé vette az irányt frissen szerzett táltosával. Az alkalmi páros azonban alig tett meg néhány száz métert, amikor a pónitolvaj észrevette, hogy nagy igyekezetében táskáját véletlenül a karám oszlopán felejtette. Mit volt mit tenni, visszafordult hát a batyujáért.

Időközben a szemfüles szomszédok, akik szemtanúi voltak a meglovasító-műveletnek, értesítették a lovacska tulajdonosát, aki azonmód jelezte azt a rendőröknek is, így mire az alkalmi tolvaj apró termetű hátasának társaságában visszatért a tett színhelyére, az a látvány fogadta, amint az egyenruhások éppen a táskájában található iratait ellenőrzik.

A 32 éves férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, akiknek elmondta, hogy világéletében szeretett volna egy saját lovat, így nagyon megörült az aprócska paci látványának, és ezen fellelkesülve úgy döntött, hogy hazaviszi magával. Azt azonban még ő maga sem gondolta volna, hogy feledékenysége lesz a veszte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam